cropped-OSKB-logo.png

PRIZNANJE ZA ACU MILIĆEVIĆA I NAGRADA ZA IVANA MARTIĆA

Po tradiciji, na kraju godine Omladinsko sportsko društvo Beograd je na Plavo-beloj večeri na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta nagradilo svoje najistaknutije članove. Među njima su i dvojica iz Šahovskog kluba. Plaketu za dugogodišnji uspešan rad dobio je predsednik Milan Aca Milićević, a FIDE majstor Ivan Martić za doprinos uspesima i radu kluba u godini na izmaku. 

Aca Milićević i Ivan Martić sa prijateljima iz Omladinskog sportskog društva Beograd po prijemu značajnog priznanja

Ivan Martić prima praiznanje za ovogodišnje uspehe

Podsetimo, Milan, Aca Milićević je 1972. stao na čelo Šahovskog kluba Beograd. Samo dve godine kasnije, 1974. udružio ga je u Omladinsko sportsko društvo Beograd. Od tada najveći deo vremena je i član Upravnog odbora našeg Sportskog društva. Uvek se zalagao da Omladinsko sportsko društvo Beograd bude velika porodica bratskih klubova koji se međusobno poštuju i pomažu.

Od kada je Aca Milićević predsednik Šahovski klub Beograd je po 3 puta bio prvak države i vicešampion.

Vodeći šahovski klub, Aca je posebno posvećen radu sa mladima, a to je rezultiralo brojnim uspesima: između ostalog Igor Miladinović je bio omladinski prvak sveta, kasnije i selektor našeg nacionalnog tima. Rad sa mladima je najvažniji zadatak našeg kluba, pa je zato 2012. i osnovana Akademija iz koje su iznikli vrsni igrači i vrhunski rezultati: Internacionalni majstor Adela Velikić i velemajstor Velimir Ivić su standardni članovi državnog tima i olimpijci. Ivić je nedavno bio jedan od najzaslužnijih što je reprezentacija Srbije postala evropski prvak. Jovana Srdanović je osvojila srebrnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu. Ilija Serafimović je jedan od najperspektivnijih svetskih problemista, i najmlađi međunarodni sudija na svetu u istoriji problemskog šaha.

Aca Milićević, polaznici Akademije, predavači Jovan Todorović (stoji prvi s leva) i Ivan Martić (prvi s desna), sa gostima velemajstorom Aleksandrom Matanovićem (treći s leva) i književnikom Ljubivojem Ršumovićem (u crvenom) prilikom otvaranja novih klupskih prostorija 9. marta 2016.

FIDE majstor Ivan Martić je član ekipe našeg kluba koja je ove godine trijumfovala u Premijer ligi Beograda. Uz to, ostvario je nekoliko visokih plasmana na domaćim turnirima. Poseban trag ostavio je kao predavač u Akademiji kluba iz koje je poteklo i nekoliko aktuelnih državnih reprezentativaca.

Na nedavnom druženju u Kubu Ivan Martić je prikazao jednu od svojih poslednjih turnirskih partija

Copyright © 2023 Omladinski Šahovski Klub Beograd

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi vam pružio najbolje iskustvo tokom korišćenja.

Prihvatam
Odbijam