cropped-OSKB-logo.png

ANDREJ VUJAKLIJA POBEDNIK KATEGORNOG TURNIRA

Ni hladnoća, ni prvi sneg ove zime nisu sprečili devetoro mališana da dođu u naše prostorije i nadmeću se na klupskom kategornom turniru. Zbog treme pred početak takmičenja, ali i nepoznatog okruženja, gotovo da i nisu razgovarali sa budućim rivalima. Uglavnom su se zbili uz svoje roditelje, željno iščekujući početak partija.

IMG_E6618

Pobednički pehar

U dva dana odigrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu, tempom pola sata po igraču. U želji da se pobedi i pokaže što više bilo je lepih poteza i partija, velikih obrta, čak i suza posle propusta i poraza. Ipak, kraj turnira su dočekali u vedrom raspoloženju, sa novostečenim šahovskim iskustvom, novim prijateljima i željom da postanu članovi Akademije našeg kluba.

Pobedniku Andreju Vujakliji pehar i medalju predao je FIDE majstor Goran Biočanin jedan od predavača u Akademiji našeg kluba

Savladavši sve rivale pobedio je Andrej Vujaklija. Drugoplasirani Lazar Joksić je osvojio 5, a trećeplasirani Dragan Spasojević 4½ poena. Njih trojica su osvojili i četvrtu kategoriju. Plasman ostalih učesnika: 4. Anđela Kontić 4, 5. Bogdan Vasić 3½, 6. Sofija Milošević 3, 7. Nemanja Kutanjac 2½, 8. Luka Zrakić 1 i 9. Petar Ćirović ½.

Učesnici, organizatori i roditelji

Učesnici, organizatori i roditelji posle završetka turnira

Naš klub će u drugoj polovini januara organizovati i turnir za sticanje treće kategorije.

Copyright © 2023 Omladinski Šahovski Klub Beograd

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi vam pružio najbolje iskustvo tokom korišćenja.

Prihvatam
Odbijam