cropped-OSKB-logo.png

POSLOVNA LIGA

Šah u sebi objedinjuje logičko razmišljanje, stvaralaštvo, kombinatoriku, strategiju i taktiku, takmičarski duh… Uz to, razvija niz karakternih osobina bitnih za svakodnevni privatni ili poslovni život: sposobnost analiziranja situacije, predviđanje tuđih postupaka, iznalaženje načina izlaska iz teškoća, borbeni duh…. U najkraćem, šah je probni ispit uma, kako ga je opisao nemački pisac, političar, pesnik, naučnik i filozof Johan Volfgang Gete.
Zbog svega toga drevna igra ima milione poklonika, ali i značaj za razvoj svačije ličnosti, pa i onih najmlađih. Upravo je rad sa najmlađima više od decenije najznačajnija aktivnost našeg kluba. Kroz našu Akademiju prošlo je više desetina dece, a osim što su postali korisni članovi društva, ostvarili su i zapažene šahovske rezultate i na domaćoj i na međunarodnoj sceni poput Velimira Ivića, Adele Velikić, Teodore Injac, Ilije Serafimovića, Jovane Srdanović, Marka Ložajića…
Jedan od načina finansiranja rada Akademije je i jedinstveni projekat Poslovne lige koju smo pokrenuli prošle godine sa INFORMATIKOM a. d. uspešnim preduzećem u našoj zemlji i regionu u oblasti informatičkog inženjeringa. Uz prijateljsko igranje šaha, druženje i sklapanje novih poznanstava i kontakata, ekipe preduzeća promovišu drevnu igru, a kotizacijom pomažu aktivnosti naše Akademije.
Ako ste voljni da se nadmećete za tablom, družite, steknete nove prijatelje, možda i poslovne partnere, pridružite se Poslovnoj ligi.

Više detalja imate na sajtu poslovne lige

7. 3 2024.

SKS 365 NAJUSPEŠNIJI

Prošlogodišnji pobednik ovog jedinstvenog takmičenja trijumfovao u 3. kolu

08.02.2024.

SUPER ADMIN NAJBOLJI

U neizvesnom nadmetanju Pravni fakultet drugi, a ŠK Ekstrim treći.

08.12.2023.

TRIJUMF UNS-a NA STARTU POSLOVNE LIGE

Voljom žreba dve prvoplasirane ekipe uvodnog turnira Poslovne lige nadmetale su se već u prvom kolu. Duel Didžital drimsa i veterana Udruženja novinara Srbije završen je nerešeno 4:4. U dva preostala dvokružna meča novinarska ekipa je bila uspešnija od svojih rivala, što joj je bilo dovoljno za konačni trijumf.

Copyright © 2023 Omladinski Šahovski Klub Beograd

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi vam pružio najbolje iskustvo tokom korišćenja.

Prihvatam
Odbijam