cropped-OSKB-logo.png

SAJTOVI PROBLEMSKOG ŠAHA

Svetski cenjeni sajt velemajstora problemskog šaha Milana Velimirovića (1952-2013), koji od 2013. vodi i uređuje predsednik Društva šahovskih problemista Srbije Borislav Gađanski.
Svakog dana se objavljuju takmičenja u rešavanju po 6 dvopoteznih problema, kao i neograničeni broj dvopoteza za vežbu. Rešenja se unose jednostavnim klikom na odlazno i dolazno polje figure koja izvodi prvi potez. Za učešće u Forumu i takmičenjima potrebno je ulogovati se i koristiti sajt barem jednom u prvih nedelju dana. Forum sajta je na engleskom jeziku, a odsek DP Srbije, sa bogatom arhivom, na srpskom.

Sajt Federacije, čiji je predsednik velemajstor problemskog šaha Marjan Kovačević, član OŠK Beograd, objavljuje sve informacije o takmičenjima, pravilima, titulama i događajima, kao i aktuelni kalendar takmičenja u rešavanju i komponovanju šahovskih problema i studija. Sajt je na engleskom i ne zahteva logovanje.

Dnevne studije za rešavanje, turniri u kompoziciji, presude, galerija poznatih autora, nove knjige, baza podataka. Sajt je na engleskom i ne zahteva logovanje.

Sve vrste nestandardnih šahovskih figura, tabli i pravila – više od 2.700 vilinjih elemenata. Sajt je na engleskom i ne zahteva logovanje, osim za komentarisanje.

Sve o posebnoj vrsti problema kod kojih se kako je nastala neka pozicija, uz nedeljne zadatke za posetioce. Sajt je na nemačkom i ne zahteva logovanje.

Forum o problemskom šahu sa nekoliko stotina članova, pretežno mlađih generacija. Objavljuje zadatke za rešavanje sa različitih izvora i organizuje mesečne onlajn sastanke članova. Sajt je na engleskom i zahteva logovanje.

Copyright © 2023 Omladinski Šahovski Klub Beograd

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi vam pružio najbolje iskustvo tokom korišćenja.

Prihvatam
Odbijam